Forum katolickiej grupy młodzieżowej w Starym Bojanowie
Z przykrością informuję, że w dniach 24.12 i 31.12 oaza się nie odbędzie ze względu z jakże logicznych powodów wigilii i sylwestra ;p
Swoją drogą w tym wątku zawsze będą aktualne informacje odnośnie terminu, dnia godziny czy miejsca oazy.
Rzecz jasna, w najbliższy piątek spotykamy się już w nowym roku na spotkaniu czyli dnia 7.01.2011 roku, jak zwykle tej zimy gościnnie u Marka i Pawła. Miejmy nadzieję, że zima w miarę szybko puści i nie będziemy musieli długo obciążać miłych gospodarzy. Z gośćmi jak z rybą, po trzech dniach śmierdzi ;p Nie mniej, do zobaczenia
w ferie zimowe, jak ustalaliśmy spotkań nie będzie, czyli kolejne 18.02.2011 r.
ze względu na to, że teraz w pierwszy piątek nie byliśmy na Mszy św. proszę, aby każdy w swoim zakresie poszedł na dodatkową Mszę św. w ciągu tygodnia (poza niedzielną) w intencji wszystkich darów potrzebnych dla naszej grupy
Niedźwiedź
Dary typu pączki?? Ale Ania już była na mszy
Uwaga, następne spotkanie 4.03.2011 r. zaczyna od Mszy św. ze względu na I piątek miesiąca, także widzimy się o 18.00 w kościele i później na spotkanie
pozdrawiam
UWAGA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
DROGA KRZYŻOWA
W piątek i w każdy piątek WIELKIEGO POSTU zaczynając od 18.03 (czyli najbliższego piątku, na Mszy nie zostajemy) spotykamy się najpierw na Drodze Krzyżowej, a później razem idziemy na spotkanie.
ZMIENIONA GODZINA SPOTKANIA DNIA 25.03
W piątek 25.03 spotkanie będzie nie o 18.00 a o 19.15. Chyba, że chcecie zupełnie to spotkanie odwołać. Spowodowane jest to moimi przedłużonymi zajęciami z j.niemieckiego. Omówimy to jeszcze na spotkaniu w najbliższy piątek.
UWAGA!!!
znowu kilka ważnych ogłoszeń.
1. PRZENOSIMY SIĘ dziękując za gościnę w domu Pawła i Marka, z powrotem do salki katechetycznej przy Kościele, ze względu na to, że pogoda i temperatura już w dużym stopniu nam na to pozwala, zatem najbliższe spotkanie po Drodze Krzyżowej i Mszy świętej, jako że jest to pierwszy piątek miesiąca 1.04.2011 r. odbędzie się już w salce katechetycznej.
Za gościnę dla gospodarzy proszę każdego o modlitwę w intencji wszystkich łask dla nich potrzebnych!!!
2. jak już pisałem w piątek 1.04 spotykamy się o 17 15 na Drodze Krzyżowej, później zostajemy na Mszy świętej i później spotkanie, kończymy o 20.00. I teraz nie wiem o której uda mi się przyjechać bo najprawdopodobniej będę pod Wrocławiem w pracy, ale spotkanie będzie i myślę, że spokojnie poprowadzi je Patrycja, dlatego bardzo proszę o szczególne uwzględnienie, że będzie to robiła pierwszy raz o spokój i skupienie, żeby jej to ułatwić. Na razie wyjątkowo, a później zobaczymy
ja dotrę na pewno, albo prawie na pewno, ale trudno mi powiedzieć o której ale jeśli nie przyjadę na pewno zadzwonię żeby się z Wami duchowo połączyć.
Przepraszam, że znowu tak wyszło, ale niestety sytuacja jest taka a nie inna i nie mam innej możliwości.
3. pozostają jeszcze spotkania w Wielkim Poście 8.04 i 15.04, 8.04 normalne spotkanie, a 15.04 zapowiadany film.
tyle na dzisiaj, pozdrawiam z Bogiem
Niedźwiedź
Na stronie http://www.poznan.oaza.pl/ w dziale rekolekcje podane są (w końcu ;p) terminy tegorocznych rekolekcji ^^ Dla naszego rocznika jest albo Stasikówka (koło Zakopanego) (od 13 lipca do 29 sierpnia) albo Wejherowo (chyba nad morzem ;p) (od 30.07 lub1 sierpnia do 15 lub 16 sierpnia) aha, koszt do Stasikówki rok temu wynosił bodajże 460 zł, w tym roku powinno być podobnie
Pozdro!
Edit.: Cena się trochę zmieniła, koszt w tym roku to 500 zł. Jbc to oaza oferuje dofinansowanie z Caritasu jakby była potrzeba
Ostatnio edytowany przez dzwiedz ;] (2011-04-09 13:21:55)
1. dziekuje Michał za info odnośnie terminów rekolekcji.
2. a ja przypominam ze spotykamy się w piątek o 18.00 w salce, po Drodze Krzyżowej! o 17 15, jak obiecałem film.
3. a po świętach od spotkania 29.04 do końca maja Msza święta, a później seria medytacji i kontemplacji nad słuchanym Słowem Bożym i nie tylko
Niedźwiedź
Siema, właśnie wróciłem ze słonecznych Włoch, i na biurku już na mnie czekała koperta z Poznania. Otóż przysłali mi już kartę zgłoszeniową, więc wpadłem na pomysł, że kto chce jechać na oazę w tym roku to na ten piątek może sobie wydrukować tę kartę i możemy sobie je na spotkaniu uzupełnić
Wiadomo, im szybciej tym lepiej, bo jednak Stasikówka to dosyć okupywane miejsce
Oto link do ów karty zgłoszeniowej: http://www.poznan.oaza.pl/new/downloads/karta.pdf
pozdro!
Niedźwiedź
Siema, padła propozycja abyśmy razem z DMem z Poznania z parafii Marty pojechali na tegoroczną Lednicę. Co wy na to?
Niedźwiedź
6 stycznia bedzie juz Oaza. Wiem, ze to świeto ale wypada wziąc sie do pracy;) jeśli komuś nie pasuje nic sie nie stanie, zrozumiałe
pozdrawiam
Patrycja